Voor een hals waar u van glimlacht
Halscorrectie

Wanneer een halscorrectie?

Heeft u last van ?

Heeft u last van een “kalkoennek”? Zit er te veel vet in je hals of onder je kin? Met deze ingreep kunnen wij aan uw wensen voldoen. Samen komen wij tot een oplossing die bij u past.

De halscorrecties vinden plaats in dagbehandeling, meestal onder plaatselijke verdoving. Maar als u wenst bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor een sedatie narcose. Na de ingreep kunt u  snel weer naar huis.

De huid van de hals is dunner dan die van uw gezicht waardoor deze vaak sneller veroudert, slap wordt en gaat hangen,  zich vet kan ophopen en plooien kunnen ontstaan. Soms worden twee of meerdere ingrepen gecombineerd voor het beste resultaat.

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van een halscorrectie

Tijdens het consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een hals/kaak-correctie. De arts zal  vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. Tevens geeft hij u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg, en eventuele complicaties.


De arts zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen.

U krijgt preoperatief een voorschrift voor een antibiotica kuur gedurende een week, welke dient als dekking over de ingreep. Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

Platysmaplastiek (correctie van de halsspier): De chirurg maakt een kleine incisie aan de onderkant van de kin. Via dit sneetje wordt de huid aan de voorzijde van de hals voorzichtig losgemaakt, de spieren worden terug bij elkaar gebracht en blijvend vastgehecht met niet oplosbare hechtingen. Door middel van liposuctie kan overtollig vet eventueel tegelijkertijd worden weggenomen. De ingreep duurt ongeveer 1,5 uur.

Hals liposculptuur:  De huid wordt met kleine injecties verdoofd en wordt er onder de kin en ter hoogte van de beide oorlellen een klein sneetje gemaakt. Met een dun buisje wordt er een vloeistof onder de huid ingespoten. In deze vloeistof zitten verdovende en bloedvatvernauwende middelen. Na een inwerktijd worden de vetcellen weggezogen met behulp van een fijne, vibrerende canule. Het weghalen van het vet hoort volledig pijnloos te zijn. Hooguit is er een lichte trilling te voelen. Na de behandeling wordt de incisie afgeplakt met een hechtpleister. Daarna krijgt u een elastische verband om bloeduitstortingen en zwellingen tegen te gaan, en de huid te herverdelen. Door toepassing van de vibro-liposculptuur kan tevens een lifting op de huid worden verkregen. De ingreep duurt ongeveer een uur.

Hals/kaaklift:  De chirurg maakt een incisie achter het oor via de haarlijn naar het achterhoofd. De huid wordt losgemaakt van het onderliggende weefsel, overtollig vet wordt weggehaald en de verslapte spieren van de hals worden verstrakt. Vervolgens wordt de huid teruggelegd, strakgetrokken en weer gehecht. De ingreep duurt ongeveer 1,5 uur.

Verdoving: Afhankelijk van de uitgebreidheid  van de behandeling kan een halscorrectie onder plaatselijke of sedatie narcose plaatsvinden.

Meteen na de ingreep wordt er een elastische bandage aangebracht. Deze bandage beschermt het behandelde gebied en zorgt voor een goed herstel. Bent u onder plaatselijke verdoving behandeld, dan mag u na de ingreep meteen weer naar huis. Bent u onder sedatie narcose geweest, dan mag u de kliniek na enkele uren verlaten. U mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Na de ingreep draagt u een week een elastische bandage. Na een week komt u terug en worden de hechtingen verwijderd. Eventuele onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op. U kunt ze wel nog een tijdje onder de huid voelen zitten. Uw hals en kaken zullen in het begin gezwollen en blauw zijn. De zwellingen en bloeduitstortingen trekken geleidelijk weg in de loop van enkele weken. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk.

Allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Infecties (1-2%), gestoorde wondgenezing of nabloeding en risico’s verbonden aan de sedatie narcose.

Wanneer de elastische bandage af mag, kunt u al goed zien wat het effect is. De halscorrectie is een ingreep waarbij het uiteindelijke resultaat na ongeveer vier weken te beoordelen is. Het definitieve resultaat is na drie maanden gevormd. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Behandelingen en Prijzen

Liposculptuur hals en kaakcontour

Vanaf € 1.450,-

Halslift en Platysma correctie

Vanaf € 1.650,-

Uw vertrouwen, Onze Kwaliteit

Of neem contact op: +31 (0)43 601 495 8

MA – VR                       09:00 – 18:00

Drs. Roger Kroll

MD, Arts-Directeur

Wilt u meer weten over andere behandelingen?

young woman portrait