Voor een gezicht waar u van glimlacht
Fillers

Wanneer een filler behandeling?

Heeft u last van ?

Belotero®

De laatste tijd begin je je wat te storen aan de fijne lijntjes bij je ogen en mond. Je huid lijkt minder stralend en fris. Daar kun je op eenvoudige wijze iets aan doen, met een natuurlijk resultaat. Belotero® biedt een breed assortiment aan fillers. Met deze injectables is Belotero® een complete oplossing voor het herstellen van gezichtsvolume, het opvullen van rimpels en verminderen van lijntjes. De fillers laten je huid stralen door hydratatie. Het laat rimpels verdwijnen en je huid ziet er beter uit.

Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in onze lichaamsprocessen, hoe goed onze genen ook zijn. Dit heeft invloed op hoe we ons voelen, maar ook op ons uiterlijk. Het verouderingsproces van ons gezicht is hier een voorbeeld van.

 • De huid neemt in kwaliteit af, is sneller uitgedroogd en het proces van celvernieuwing verloopt trager, voornamelijk door afname van hyaluron- zuur in de huid. Hyaluronzuur is een component die van nature aanwezig is in onze huid en die zorgt voor optimale celregulatie. Het is een stof die water aantrekt en dus ook zorgt voor natuurlijke hydratatie van de huid.
 • Het onderhuids volume neemt af. Zowel de botstructuren als de vetweefselstructuren nemen in volume af zodat de huid minder goed ondersteund wordt. Ook de lippen zijn onderhevig aan volumeverlies.
 • De spieractiviteit verandert en de spiertonus neemt af.
  Door deze veranderingen ontstaan rimpels en plooien in ons gezicht, we
  onderscheiden de volgende soorten rimpels:
 • Statische rimpels en plooien:
  Ontstaan door volumeverlies en vermindering in de kwaliteit van de huid, deze rimpels zijn mild en oppervlakkig aan het begin van het verouderingsproces en worden dieper naarmate de tijd verstrijkt.
 • Dynamische rimpels of mimiekrimpels:  Ontstaan door verandering in de spieractiviteit. 

De eerder beschreven oorzaken van gezichtsveroudering worden ook wel intrinsieke factoren genoemd, factoren waar dus iedereen mee te maken krijgt en waar we zelf weinig invloed op hebben. Daarnaast zijn er ook extrinsieke factoren die het verouderingsproces kunnen beïnvloeden, waaronder:

 • UV stralen
 • Roken
 • Stress
 • Slechte eet- en drinkgewoonten
 • Slechte algemene huidverzorging

Door een gezonde levensstijl en de juiste eetgewoonten kunnen we dus de schade die aangebracht wordt door de extrinsieke factoren, aanzienlijk beperken.

De volgende voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen om een jeugdige uitstraling te behouden:

 • Gebruik van een vochtregulerende gezichtsverzorgende crème, optimaal met UV-bescherming
 • Gebruik van zonnebescherming
 • Niet roken
 • voldoende verse groenten en fruit eten, teveel vet en suiker vermijden
 • Voldoende water drinken

Neus-lippenplooien

De rimpels tussen neus en mondhoeken, de neus-lippenplooien of ook wel lachrimpels genoemd, zijn vaak de eerste tekenen van veroudering in het gezicht. Door constante spieractiviteiten zoals lachen en praten worden deze rimpels dieper.

Volume wangen

Ter hoogte van de wangen treedt een belangrijke verandering op. Deze zone is met name onderhevig aan volumeverlies. Door volumeverlies ter hoogte van de wangen ontstaan vaak ook rimpels en plooien aan de onder- kant van het gezicht (bijvoorbeeld de neus-lippenplooien.)

Jukbeenderen

Een belangrijke verandering treedt op ter hoogte van de jukbeenderen. Deze zone is met name onderhevig aan volumeverlies. Door volumeverlies ter hoogte van de jukbeenderen ontstaan vaak ook rimpels en plooien aan de onderkant van het gezicht (bijvoorbeeld de neus-lippenplooien).

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van een Belotero® filler behandeling

Tijdens het consult krijgt u de benodigde informatie over de behandeling en samen bespreken wij jouw wensen en verwachtingen. De arts legt je uit, welke behandeling het meest geschikt is voor jou en geeft je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat.

Uw arts heeft u een behandeling met Belotero® Volume geadviseerd. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over het product, de werking en de risico’s ervan terug. Er zijn ook andere rimpelfillers (bijvoorbeeld het Lipofilling) beschikbaar.

Hoe werkt Belotero® Volume?

Bij injectie van een filler op basis van hyaluronzuur wordt volumeverlies opgevuld. Na injectie wordt door aantrekking van water het volume nog beter opgevuld. 

 

Een aantal stappen dienen genomen te worden vooraleer de behandeling plaatsvindt, o.a.:

De arts laat u een medische vragenlijst invullen. Vul deze zo correct mogelijk in. Uw medische toestand kan de behandeling alsook de resultaten beïnvloeden, bijvoorbeeld:

 • Eerdere behandelingen met fillers
 • Eerdere chirurgische behandelingen
 • Bepaalde medicatie die u neemt of recent genomen heeft
 • Algemene conditie van de huid, inclusief overgevoeligheid voor producten op basis van hyaluronzuur

De arts informeert u over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. De meest voorkomende bijwerkingen zijn (zoals vaak bij elke vorm van injectie):
Vochtophoping (oedeem) – Zwelling – Pijn – Jeuk  – Verkleuring  – Gevoeligheid op de plaats van injectie – Productophoping (nodules)
De bijwerkingen zijn meestal mild  en van tijdelijke aard.

 • De arts stelt een individueel behandelplan op en bespreekt met u de mogelijkheden om het product te gebruiken met of zonder lidocaïne. Belotero Volume is in beide vormen beschikbaar.
 • Mogelijke zaken te bespreken voorafgaand aan de behandeling:
 • Details over duur van het effect van de behandeling.
 • Welke kosten zijn er verbonden aan de behandeling?
 • Zijn er andere zaken waarmee u rekening dient te houden?
 1. De injectable filler Belotero® Volume wordt in het gelaat geïnjecteerd d.m.v. een fijne naald of canule om zones te corrigeren waar volumeverlies is opgetreden.
 2. Een behandeling met injectables kan een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen tijdens de behandeling. Daarom kan een lokale verdoving toegepast worden om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Deze verdoving kunt u nog enige tijd voelen.
 3. Om te zorgen voor een gelijkmatig resultaat zal de arts de behandelde zone masseren, waardoor uw huid tijdelijk rood of gezwollen kan zijn. Uw arts zal u adviseren wat te doen na de behandeling.
 4. Een behandeling duurt meestal een 30-tal minuten, maar is uiteraard afhankelijk van het aantal te behandelen zones.
 • Veel patiënten gaan direct na de behandeling verder met hun dagelijkse bezigheden. Volg hierover echter het advies van uw behandelend arts op.
 • Het is mogelijk dat u milde tot matige branderigheid of pijn voelt na een injectie. De behandelde plek kan zelfs gedurende een paar dagen na de behandeling nog gevoelig zijn.
 • Zwelling en verkleuring (roodheid of blauwe plekken) van de injectieplek is een veel voorkomende bijwerking van injectables.
 • Door een ijs- of koud kompres op de behandelde zone(s) te houden tijdens de eerste uren na de behandeling kunt u de omvang en de duur van de verkleuring en de zwelling enigszins beperken. Als de zwelling en de roodheid langer dan 5 dagen aanhouden, neem dan contact op met uw behandelend arts.
 • Na 24 uur mag u de behandelde plek voorzichtig reinigen en make-up dragen, tenzij de behandelend arts u anders vertelt.
 • Stel de behandelde plek in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte (bijv. zon, solarium, sauna, etc.) of andere intense gezichtsbehandelingen.
 • Voor uw welzijn en esthetisch welbevinden wordt aangeraden om 6 tot 12 weken na behandeling opnieuw een afspraak met uw arts te maken.
 • Belotero® Volume wordt na verloop van tijd geleidelijk afgebroken. Denk eraan dat de resultaten slechts van tijdelijke aard zijn.

De producten van Belotero® zijn fillers op basis van hyaluronzuur, die uitgebreid zijn getest en beschikken over een goed veiligheidsprofiel. De fillers geven langdurige resultaten. Daarnaast is Belotero® Balance goedgekeurd door de FDA (de Amerikaanse autoriteit op het gebied van productgoedkeuring) voor injectie in de middelste tot diepste laag van de dermis voor correctie van matige tot ernstige gezichtsrimpels en -plooien, zoals neus-lippenplooien. Voor de FDA- en CE-goedkeuring is het product uitgebreid getest op mogelijke bijwerkingen en uit klinische onderzoeken is gebleken dat Belotero® een goed veiligheidsprofiel heeft. Net als alle hyaluronzuurfillers is het belangrijkste bestanddeel van de Belotero®-producten een stof die van nature in het lichaam voorkomt, waardoor de kans op een allergische reactie op het product vrijwel nihil is.*

Belotero® biedt hoogwaardige fillers aan met een goed veiligheidsprofiel die in een zo kort mogelijke behandeltijd een natuurlijk en langdurig resultaat geven.

* Bij patiënten die een actieve auto-immuunziekte, meerdere allergieën of anafylactische schok hebben of hebben gehad, dient een huidtest te worden afgenomen..

Belotero®-fillers werken op basis van hyaluronzuur (HA). Dit is een natuurlijke, lichaamseigen vochtinbrengende stof. De stof vervult verschillende functies in het lichaam. Zo helpt hyaluronzuur om gewrichten soepel te houden en bindweefsel te hydrateren. HA kan tot 1.000 maal zijn eigen gewicht in water vasthouden. Hierdoor blijft de huid glad (vochtinbrengend effect), stevig en gevuld (volumeherstel).

Tijdens de behandeling wordt de Belotero®-filler met behulp van een zeer dunne naald of canule geïnjecteerd in de te behandelen huid of lippen. Belotero® vult niet alleen rimpels op, maar hydrateert ook de huid en herstelt waar nodig het gezichtsvolume. Deze speciale formule van Belotero®-fillers wordt bijzonder goed opgenomen door je huid. Het geeft een egaal, natuurlijk resultaat en je behoudt je gelaatscontouren en uitstraling.

Radiesse®

De ideale manier om rimpels te verminderen, is door het verloren volume te herstellen. Helaas is het vaak niet voldoende om alleen de afzonderlijke rimpels te behandelen om een jeugdig en fris uiterlijk te krijgen. Om het effect van de zwaartekracht tegen te werken en opnieuw een jonger ogende vorm te krijgen, heeft het gezicht een lift nodig. Fillers kunnen hieraan bijdragen. Met Radiesse® geef je je huid een natuurlijke lift. De unieke samenstelling van Radiesse® stimuleert de aanmaak van nieuw collageen. Dit zorgt voor een stevigere huid. De individuele resultaten zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl, metabolisme en de behandelde zone.

Je huid veroudert, Een jong gezicht heeft een duidelijke vorm en strakke contouren. Maar in de loop der tijd verliest je huid vocht en elasticiteit. De huid wordt droger en het proces van celvernieuwing gaat trager. Dit proces start ongeveer vanaf je 20e levensjaar, maar gaat heel langzaam.

We leven steeds langer en blijven ook langer actief. Dan wil je graag dat je huid er ook jong uit blijft zien. Helaas treedt er een verouderingsproces op in ons lichaam en zie je dat bijvoorbeeld in je gezicht. Er ontstaan rimpels en plooien. Je huid ziet er minder fris uit en je uitdrukking kan wat vermoeid en somber lijken, terwijl je je prima voelt. Met Radiesse® pak je de gevolgen van het natuurlijke verouderingsproces aan. Voel je goed en laat het zien!

Radiesse® is een injecteerbare filler die het volume opvult en matige tot diepere rimpels in je gezicht verzacht. Het liftende en verstevigende effect op de huid is direct zichtbaar. De injectable zorgt direct voor volume en stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen. Radiesse® geeft zo de strakheid en elasticiteit terug aan je huid. Je natuurlijke schoonheid komt weer volledig tot haar recht.

Toepassingen

Radiesse® geeft wangen een mooie, zachte vorm en versterkt de gezichtscontouren. Doordat Radiesse® het verminderde volume herstelt, worden ingevallen wangen op een effectieve manier gecorrigeerd.

Neus-lippenplooien kun je goed behandelen met een filler. Radiesse® is een ideale filler voor de behandeling van neus-lippenplooien en biedt langdurige resultaten.

Door marionetlijnen krijgt het gezicht een ongelukkige of strenge uitdrukking. Een enkele behandeling met Radiesse® geeft direct nieuw volume en heeft ook een lichte liftende werking

Het corrigeren van de kaaklijn komt steeds vaker voor. Radiesse® kan worden gebruikt voor het in vorm brengen en corrigeren van verslapte kaaklijnen en hamsterwangen. Het geeft je gezicht weer meer contour.

Radiesse® kan worden gebruikt voor een totale gezichtscorrectie. Neus-lippenplooien, marionetlijnen en hamsterwangen worden in een enkele sessie behandeld met Radiesse®. Het geeft je je jeugdigheid terug.

Behandeling van jukbeenderen en hamsterwangen met Radiesse® heeft een snelle liftende werking en verbetert de huidkwaliteit.

In de loop van de weken na injectie stimuleren de Radiesse® microsferen de huid om nieuw collageen aan te maken voor een zachte, natuurlijke look. De huidkwaliteit ondergaat een aanzienlijke verbetering.

Er is steeds meer vraag naar behandelopties voor mooiere handen. Met Radiesse® kunnen cosmetische verbeteringen worden aangebracht met een langdurig resultaat.

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van een Radiesse® filler behandeling

Tijdens het consult krijgt u de benodigde informatie over de behandeling en samen bespreken wij jouw wensen en verwachtingen. De arts legt je uit, welke behandeling het meest geschikt is voor jou en geeft je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat.

Een aantal stappen dienen genomen te worden vooraleer de behandeling plaatsvindt, o.a.:

De arts laat u een medische vragenlijst invullen. Vul deze zo correct mogelijk in. Uw medische toestand kan de behandeling alsook de resultaten beïnvloeden, bijvoorbeeld:

 • Eerdere behandelingen met fillers
 • Eerdere chirurgische behandelingen
 • Bepaalde medicatie die u neemt of recent genomen heeft
 • Algemene conditie van de huid, inclusief overgevoeligheid voor producten op basis van hyaluronzuur

De arts informeert u over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. De meest voorkomende bijwerkingen zijn (zoals vaak bij elke vorm van injectie):
Vochtophoping (oedeem) – Zwelling – Pijn – Jeuk  – Verkleuring  – Gevoeligheid op de plaats van injectie – Productophoping (nodules)
De bijwerkingen zijn meestal mild  en van tijdelijke aard.

 • De arts stelt een individueel behandelplan op en bespreekt met u de mogelijkheden om het product te gebruiken.
 • Mogelijke zaken te bespreken voorafgaand aan de behandeling:
 • Details over duur van het effect van de behandeling.
 • Welke kosten zijn er verbonden aan de behandeling?
 • Zijn er andere zaken waarmee u rekening dient te houden?
 • De injectable filler Belotero® Volume wordt in het gelaat geïnjecteerd d.m.v. een fijne naald of canule om zones te corrigeren waar volumeverlies is opgetreden.
 • Een behandeling met injectables kan een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen tijdens de behandeling. Daarom kan een lokale verdoving toegepast worden om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Deze verdoving kunt u nog enige tijd voelen.
 • Om te zorgen voor een gelijkmatig resultaat zal de arts de behandelde zone masseren, waardoor uw huid tijdelijk rood of gezwollen kan zijn. Uw arts zal u adviseren wat te doen na de behandeling.
 • Een behandeling duurt meestal een 30-tal minuten, maar is uiteraard afhankelijk van het aantal te behandelen zones.
 • Veel patiënten gaan direct na de behandeling verder met hun dagelijkse bezigheden. Volg hierover echter het advies van uw behandelend arts op.
 • Het is mogelijk dat u milde tot matige branderigheid of pijn voelt na een injectie. De behandelde plek kan zelfs gedurende een paar dagen na de behandeling nog gevoelig zijn.
 • Zwelling en verkleuring (roodheid of blauwe plekken) van de injectieplek is een veel voorkomende bijwerking van injectables.
 • Door een ijs- of koud kompres op de behandelde zone(s) te houden tijdens de eerste uren na de behandeling kunt u de omvang en de duur van de verkleuring en de zwelling enigszins beperken. Als de zwelling en de roodheid langer dan 5 dagen aanhouden, neem dan contact op met uw behandelend arts.
 • Na 24 uur mag u de behandelde plek voorzichtig reinigen en make-up dragen, tenzij de behandelend arts u anders vertelt.
 • Stel de behandelde plek in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte (bijv. zon, solarium, sauna, etc.) of andere intense gezichtsbehandelingen.
 • Voor uw welzijn en esthetisch welbevinden wordt aangeraden om 6 tot 12 weken na behandeling opnieuw een afspraak met uw arts te maken.

Complicaties bij deze behandeling zijn zelden. Complicaties die kunnen optreden zijn kleine bloeduitstortingen, zwelling en roodheid. Deze zijn van korte duur.

 • Na een injectie biedt Radiesse® een direct en liftend effect. Het kan je rimpels verzachten, de slappe huid verstevigen, het volume in je wangen herstellen en je gezichtscontouren verbeteren.
 • In de loop van de weken na de behandeling stimuleren de Radiesse® microsferen de huid om nieuw collageen aan te maken voor een zachtere en natuurlijke uitstraling.
 • Het nieuw aangemaakte collageen biedt een langdurig effect dat een jaar of langer resultaat kan geven. De individuele resultaten zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl, metabolisme en de behandelde zone. 

Behandelingen en Prijzen

Radiesse®

Vanaf € 340,- 

Belotero®

Vanaf € 340,-

Uw vertrouwen, Onze Kwaliteit

Of neem contact op: +31 (0)43 601 495 8

MA – VR                       09:00 – 18:00

Drs. Roger Kroll

MD, Arts-Directeur

FAQ

Een correctie met Belotero® Volume blijft bij de meeste patiënten tussen de 12 en 18 maanden zichtbaar. De duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit.

Nee. Het product is afbreekbaar en wordt volledig door het lichaam op- genomen.

Fillers op basis van hyaluronzuur worden in de praktijk vaak gecombineerd met andere fillers, maar er zijn geen wetenschappelijke studies over.

Het materiaal is mogelijk een korte periode, net na de behandeling, voelbaar. Na verloop van tijd voelt het behandelde gebied zacht en natuurlijk aan. In een enkel geval kunnen kleine nodules ontstaan. Meld dit aan uw arts als dit het geval is.

Contacteer in dit geval uw behandelend arts.

Wanneer mag ik een herhaalbehandeling ondergaan?

Meestal blijft het effect van de behandeling tussen 12 en 18 maanden zichtbaar. Mocht u een aanvullende of een herhaalbehandeling wensen, volg dan het advies op van uw arts.

Wilt u meer weten over andere behandelingen?