Voor minder zichtbare rimpels
Botox

Wanneer Botox®?

Heeft u last van ?

Stoor jij je aan fronsrimpels (de vertikale rimpels tussen je wenkbrauwen) of aan de horizontale rimpels op je voorhoofd of aan kraaienpootjes? Dan is een Botox behandeling geschikt voor jou! Een behandeling met Botuline toxine verzacht deze rimpels of laat ze volledig verdwijnen. Hierdoor zie jij er frisser,  meer ontspannen en energieker uit.  

Botox is ook zeer geschikt bij overmatig transpireren. De zweetproductie wordt ongeveer zes maanden geremd na het inspuiten van de botuline toxine in de oksels of handpalmen. Ook Migraine of spanningshoofdpijn kunnen verholpen worden dankzij Botox. 

Botuline Toxine blokkeert direct het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van Botox®

Tijdens het consult krijgt u de benodigde informatie over de behandeling en samen bespreken wij jouw wensen en verwachtingen. De arts legt je uit, welke behandeling het meest geschikt is voor jou en geeft je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat.

Tijdens de behandeling worden hele kleine hoeveelheden botuline toxine in de spier gespoten. Botox blokkeert namelijk de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spier ontspant en de bovenliggende huid verglijd. Omdat de naald heel dun en fijn is zal de behandeling weinig pijn veroorzaken.

Na de behandeling mag je direct naar huis, en kun je je normale activiteiten hervatten.  Misschien is je huid een beetje rood of gezwollen, maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. Eventueel koelen met icepacks kan de roodheid en zwelling eerder doen verdwijnen. Gedurende een week is overmatige blootstelling aan de zon te mijden.

Complicaties bij deze behandeling komen zelden voor. Allergische reacties worden vrijwel niet gezien. In uitzonderlijke gevallen kan er een ptosis optreden. Dit is een tijdelijk fenomeen. De behandelend cosmetisch arts zal daarom altijd goed afwegen welke rimpels voor een behandeling in aanmerking komen.

Een hele beperkte groep mensen heeft antistoffen tegen Botox. Zij zullen geen of onvoldoende effect hebben. Heb je een zenuw- of spieraandoening, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan mag je helaas niet behandeld worden.

Na een behandeling met Botox vervagen je rimpels of verdwijnen ze soms zelfs helemaal. Na twee weken is het effect optimaal zichtbaar, omdat de spier verantwoordelijk voor de rimpels dan het meest ontspannen is. Hoe lang het resultaat aanhoudt, is per persoon verschillend. Het zal minimaal drie tot zes maanden duren tot de botuline toxine is uitgewerkt, daarna kan de behandeling probleemloos worden herhaald.

Behandelingen en Prijzen

Botox® fronsrimpel (1 regio)

Vanaf € 120,- 

Botox® voorhoofd (1 regio)

Vanaf € 120,-

Botox® kraaiepootjes (1 regio)

Vanaf € 120,- 

Botox® behandeling spanningshoofdpijn

Vanaf € 120,-

Botox® behandeling overmatige transpiratie beide oksels

Vanaf € 600,- 

Botox® behandeling 3 regio’s

Vanaf € 340,-

Uw vertrouwen, Onze Kwaliteit

Of neem contact op: +31 (0)43 601 495 8

MA – VR                       09:00 – 18:00

Drs. Roger Kroll

MD, Arts-Directeur

Wilt u meer weten over andere behandelingen?