Borstvergroting

Voor een cupmaat waar u blij van wordt
Borstvergroting

Wanneer een borstvergroting?

Heeft u ?

Iedere vrouw heeft haar eigen redenen om niet tevreden te zijn over haar borsten. Bij de ene vrouw zijn de borsten te klein gebleven in verhouding tot de rest van het lichaam. Bij de ander is het borstweefsel slapper geworden na de zwangerschap of als gevolg van leeftijd. Vaak komt het voor dat de borsten van ongelijke grootte zijn. Een borstimplantaat kan dan uitkomst bieden om u wel de gewenste grootte of vorm te geven. Er zijn geen duidelijke leeftijdsgrenzen voor een borstvergrotende operatie, maar de ingreep zal niet snel worden uitgevoerd voor het achttiende levensjaar. Het is belangrijk dat u de borstvergrotende operatie zelf wilt! Het moet geen wens zijn van alleen mensen in uw omgeving. Een borstvergrotende operatie biedt over het algemeen geen oplossing voor sociale of seksuele problemen. Borstvergroting vindt plaats door implantatie van siliconen prothesen. De maat wordt in overleg bepaald.

Door uitvoerig onderzoek in de Verenigde Staten en Europa onder miljoenen vrouwen is bewezen dat de siliconen borstprothesen niet kankerverwekkend zijn en geen auto-immuun ziektes veroorzaken. De prothesen die door ons gebruikt worden zijn gevuld met cohesive silicone=gel met een silicone-enveloppe en voldoen aan alle Europese kwaliteitseisen (ISO-norm of CE-merk). De laatste jaren is de kwaliteit van de borstprothese enorm verbeterd en is de kans op kapot gaan of doorlekken van de prothesen door de hoge kwaliteit van deze goedgekeurde prothese zeer klein geworden.

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van een borstvergroting

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode er na. Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een borstcorrectie. De arts zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. Voor de ingreep bespreekt de behandelende chirurg met u de operatietechniek (voor of achter de spier), het type en volume van de protheses. De arts geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles.

U krijgt preoperatief een voorschrift voor een antibiotica kuur gedurende 1 a 2 weken, welke dient als dekking over de ingreep. Voorts een antiseptische, jodiumhoudende zeep waarmee u zich reinigt de dag voor de ingreep en de ochtend voor de ingreep. Geen bodylotion en/of Nagellak voor de ingreep te gebruiken. U mag 6 uur voor de ingreep geen vast of vloeibaar voedsel nemen i.v.m. sedatie-narcose.

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Het implanteren van de prothesen kan gebeuren via verschillende incisies nl. via de oksel, via een incisie op de grens van de tepelhof of via een incisie onder de borst. Deze laatste incisie wordt door ons meestal gebruikt. Het littekentje is ongeveer 4-5 cm groot en komt net in de onderste plooi van de borst. De prothesen worden voor of achter de borstspier geplaatst. De gemiddelde operatieduur is 1 uur. De operatie gebeurt onder het inbrengen van een lokale anesthesievloeistof in de borst (lokale anesthesie) in combinatie met sedatie of slaapnarcose, waardoor u sneller herstelt en de ingreep poliklinisch kan verlopen.

Wanneer u zich goed voelt en de arts tevreden is mag u weer naar huis. U mag niet zelf met de auto rijden. De eerste twee weken moet u dag en nacht een aansluitend T-shirt of sportbeha dragen (daarna nog vier weken alleen overdag) die de nieuwe vorm van uw borsten ondersteunt en de zwelling tegengaat. Gemiddeld wordt de zwelling na drie dagen al veel minder. Na 48 uur mag u weer douchen, waarbij u de beha uit mag doen.  Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar probeer zware inspanning de eerste weken te vermijden. Het is belangrijk dat er de eerste weken geen druk of spanning op uw borsten komt te staan.

  • Napijn gedurende de eerste dagen kan best opgevangen worden met Paracetamol 4×500 mg per dag. Aspirine is ten alle tijden verboden.
  • Implantaat achter de spier is pijnlijker dan voor de spier.
  • Infectie is heel zeldzaam, maar niet uitgesloten. Omdat een prothese (=vreemd lichaam) wordt gebruikt, krijgt u voor, tijdens en na de operatie antibiotica. In geval van infectie dient eventueel tijdelijk het implantaat verwijderd te worden.
  • Lokale warmte, roodheid, vochtverlies via wond en temperatuur na 5 dagen of langer kan wijzen op infectie; contacteer onmiddellijk de kliniek op het telefoonnummer: 043-6014958.
  • Blauwe verkleuring en zwelling zijn vrij normaal gedurende de eerste weken. In het begin kan een borst meer gezwollen zijn of gevoelig zijn dan een andere, dit normaliseert zich na enkele weken.
  • Een wond kan nabloeden of de littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en dik worden. Een gestoorde wondgenezing kan een zeldzame keer een blijvend breed litteken veroorzaken.
  • Andere risico’s van borstvergroting zijn voelbaarheid van de randen van het implantaat, verschuiving van het implantaat en rimpeling.
  • Overmatige bindweefsel-kapselvorming (1-2%): Het lichaam reageert op de prothese door een vliesdun kapsel rondom de prothese te vormen. Dit is een natuurlijk proces. Soms reageert het lichaam te sterk en wordt er een vrij stug en hard kapsel gevormd (kapselcontractuur). De prothese wordt dan door het kapsel tot een harde bol vervormd. Deze kan gevoelig en pijnlijk zijn. Mocht dit gebeuren, dan kunnen we het kapsel weghalen en eventueel de prothesen vervangen. Dankzij de nieuwe implantaten met een ruw oppervlak (getextureerde prothesen) is het risico op kapselcontractuur veel kleiner geworden. Belangrijk is het wondgebied rust  te geven na de operatie. Zes weken niet sporten is noodzakelijk voor een goede genezing en voor het voorkomen van kapselvorming.
  • Een kapotte prothese moet altijd vervangen worden. Met de huidige cohesieve (vaste) siliconenvulling loopt de inhoud echter niet meer naar buiten.

Twee weken na de behandeling komt u terug naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen. De zwelling verdwijnt in de loop van twee tot zes weken. In het begin kan het gevoel in uw tepels anders zijn. Dit varieert van heel gevoelig tot gevoelloos. U krijgt geleidelijk het normale gevoel in uw tepels terug. Hoe lang dit duurt is moeilijk aan te geven, het verschilt van persoon tot persoon. De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Met de behandeling behaald u uw gewenste cupmaat en zorgen wij voor een optimaal resultaat.

Behandeling en Prijs

Borstvergroting

Vanaf € 4.200,- 

Uw vertrouwen, Onze Kwaliteit

Of neem contact op: +31 (0)43 601 495 8

MA – VR                       09:00 – 18:00

Drs. Roger Kroll

MD, Arts-Directeur

Wilt u meer weten over andere behandelingen?