Voor ogen die écht bij u passen
ooglidcorrectie

Wanneer een ooglidcorrectie?

Heeft u last van

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep, welke wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt afhankelijk van de ingreep (boven- en/of onderoogleden) 1 a 2 uur. Een vermoeid uiterlijk, een sombere blik zijn veelgehoorde klachten van mensen die een ooglidcorrectie overwegen. Bij deze ingreep wordt een teveel aan huid, vet en ander weefsel weggenomen, en kan ook de vorm van het oog verfraaid worden. Zo krijgt u de frisse oogopslag van vroeger terug. Een onderooglidcorrectie is ook een goede oplossing voor wallen. Die ontstaan vaak wanneer het schotje dat het vet tegen moet houden verzakt is. Door dit schotje te verstevigen, het uitpuilende vet te verwijderen en het huidoverschot te verwijderen bent u verlost van die vermoeide blik

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van een ooglidcorrectie

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglidcorrectie. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. De arts geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles.

U krijgt preoperatief een voorschrift voor een antibiotica kuur gedurende een week, welke dient als dekking over de ingreep. Geen cosmetica en/of nagellak voor de ingreep te gebruiken.

Bovenooglidcorrectie:

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. De chirurg tekent op het ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Volgens de moderne methodes dient echter ook een deel van de kringspier verwijderd te worden en het teveel aan vet. Daarna dient de arcadeboog boven het ooglid hersteld te worden. Aangezien het litteken in deze natuurlijke plooi komt te liggen is dit litteken vrijwel onzichtbaar. Tijdens de ingreep wordt een verdovende vloeistof (xylocaine 2%) met adrenaline ingespoten. De adrenaline zorgt ervoor dat het bloeden wordt beperkt. Na desinfecteren en steriel afdekken snijdt de chirurg het reepje huid, het overtollige vet en een stukje van de oogkringspier weg. Vervolgens worden de haarvaatjes dichtgebrand en de incisie (doorlopend met Prolene 5-0) gehecht. Een ijsbril zorgt voor verkoeling.

Onderooglidcorrectie:

Bij de onderoogleden wordt in het algemeen minder huid verwijderd maar ligt de nadruk op de correctie (vermindering) van het vet en staan de wallen onder de ogen meer op de voorgrond. Het litteken ligt net onder de wimperrand of in de traangoot  meestal iets doorlopend in een van de huidplooitjes naar opzij (kraaienpootjes). Op termijn zijn deze littekens nauwelijks meer zichtbaar. Om het effect van een ooglidcorrectie te versterken kan aan de buitenkant van de oogleden laser resurfacing toegepast worden om de huid strakker en gladder te maken. Vaak word laser resurfacing ook alleen toegepast om littekens te vermijden en een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken.

Na de behandeling kunt u meteen naar huis, maar mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. Uw ogen zullen gezwollen zijn met rondom bloeduitstortingen, die over het algemeen binnen een week wegtrekken. De hechtingen worden na een week verwijderd. De meeste mensen gaan na deze periode weer aan het werk. U mag gedurende 4 weken niet sporten, onder de zonnebank of naar de sauna.

Na een ooglidcorrectie komt het soms voor dat het bloedverlies iets meer is dan normaal. Dit is niet ernstig, maar het duurt wel wat langer voordat de oogleden er weer mooi uitzien. Soms kan het voorkomen dat u uw ogen de eerste tijd na de ingreep niet geheel kunt open doen of sluiten. Om de ogen te behoeden voor uitdrogen krijgt u dan oogdruppels of zalf voorgeschreven. Na verloop van tijd verdwenen deze klachten vanzelf. Een specifieke complicatie bij een ooglidcorrectie is dat de huid na de behandeling strakker trekt dan gewenst. Dit is meestal via een kleine correctie te verhelpen. In zeldzame gevallen kan een zogenaamde epitheelcyste ontstaan in het litteken. Deze cyste kan chirurgisch worden verwijderd. Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.

Een ooglidcorrectie maakt vaak een groot verschil: dankzij een ingreep die hooguit twee uur duurt ziet u er jaren jonger uit. Doordat de restzwelling langdurig kan blijven bestaan is het definitieve resultaat pas na een maand of drie te beoordelen. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Behandelingen en Prijzen

Bovenoogleden

Vanaf € 850,- 

Onderoogleden

Vanaf € 1.100,-

Boven- en onderoogleden

Vanaf € 1.750,- 

CO2 Laser-resurfacing van de boven- of onder oogleden

Vanaf € 800,-

CO2 Laser-resurfacing boven en onder oogleden

Vanaf € 1.200,- 

Uw vertrouwen, Onze Kwaliteit

Of neem contact op: +31 (0)43 601 495 8

MA – VR                       09:00 – 18:00

Drs. Roger Kroll

MD, Arts-Directeur

Wilt u meer weten over andere behandelingen?

Close up portrait of beautiful cute gentle trying scrub effect touching skin with arms her she young girl wearing pale pink bra isolated on rose background (Close up portrait of beautiful cute gentle trying scrub effect touching skin with arms her she