Voor een figuur waar u blij van wordt
Borstlift

Wanneer een borstlift?

Heeft u ?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor borsten kunnen verslappen en gaan hangen. Ptosis of verslapping kan optreden als gevolg van doorgemaakte zwangerschappen, gewichtsverlies of genetische aanleg. Normaliter projecteert zich de tepel in het midden van de borst, daarbij is het volume van de bovenpool ongeveer gelijk aan het volume van de onderpool.

Wij onderscheiden:

  • Graad I verslapping:  Als de tepel zich nog boven of ter hoogte van de plooi onder de borst projecteert.
  • Graad II verslapping: Is een meer uitgebreide vorm van verslapping waarbij de tepel zich onder de plooi projecteert.

In beide gevallen heeft het bovenste gedeelte van de borsten vaak geen vulling meer.

Bij een graad I verslapping kan een tepellift verkregen worden door een borstvergroting met een grotere prothese (b.v. 290 cc tot 350 cc). 

Bij een graad II verslapping kan enkel een tepellift worden uitgevoerd door een lifting, meestal in combinatie met een borstvergroting om uw borsten weer voller te maken. Verschillende incisies zijn hierbij mogelijk.

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van een borstlift

Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een borstlift, en komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg.

De Arts zal vragen naar uw medische achtergrond, welke medicijnen u gebruikt, naar het gebruik van eventuele bloedverdunnende medicijnen welke u minimaal een week voor de behandeling  moet stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode (b.v. borstvergroting) een optie kan zijn. Tijdens dit consult wordt besproken, hoe bij u de borstlift uitgevoerd zal worden: via een incisie rond de tepelhof (bij een kleine lift van maximaal twee centimeter), via een incisie rond het tepelhof en recht naar beneden tot in de borstplooi (bij een middelmatige uitzakking of slapte) of via een ankervormige incisie (wanneer uw borsten sterk uitgezakt of verslapt zijn). De overtollige huid wordt weggehaald en de tepel naar boven verplaatst. Als dat nodig is wordt ook de vorm van de tepel gecorrigeerd.

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt. Vervolgens tekent de plastisch chirurg af waar de incisies gemaakt zullen worden en waar de tepel geplaatst zal worden. Wanneer er implantaten geplaatst worden, zal de chirurg eerst de borstlift doen, daarna de implantaten plaatsen en tenslotte de incisie in de borstplooi sluiten. Na de operatie krijgt u een verband dat uw borsten ondersteunt en beschermt. De ingreep duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. De operatie gebeurt onder het inbrengen van een lokale anesthesievloeistof in de borst (lokale anesthesie) in combinatie met sedatie of slaapnarcose, waardoor u sneller herstelt en de ingreep poliklinisch kan verlopen.

Wanneer u zich goed voelt en de arts tevreden is mag u weer naar huis. U mag niet zelf met de auto rijden. De eerste twee weken moet u dag en nacht een sportbeha dragen (daarna nog vier weken alleen overdag) die de nieuwe vorm van uw borsten ondersteunt en de zwelling tegengaat. Gemiddeld wordt de zwelling na drie dagen al veel minder. Na 48 uur mag u weer douchen, waarbij u de beha uit mag doen.  Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar probeer zware inspanning de eerste weken te vermijden. Het is belangrijk dat er de eerste weken geen druk of spanning op uw borsten komt te staan.

Twee weken na de behandeling komt u terug naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen. De zwelling verdwijnt in de loop van twee tot zes weken. In het begin kan het gevoel in uw tepels anders zijn. Dit varieert van heel gevoelig tot gevoelloos. U krijgt geleidelijk het normale gevoel in uw tepels terug. Hoe lang dit duurt is moeilijk aan te geven, het verschilt van persoon tot persoon. De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen.

In ervaren handen is een borstvergroting en/of lifting een laagrisico ingreep.

  • Gevoelsstoornissen (zijn meestal tijdelijk en zelden definitief).
  • Hypertrofische (= sterk verdikte) littekens of vertraagde wondheling.
  • Kapselvorming (< 1%);
  • Infectie (1-1.3%).

Behandelingen en Prijzen

Borstlift zonder implantaat

Vanaf €4.200,-

Borstlift met implantaat

Vanaf € 5.150,-

Borstvergroting met implantaat

Vanaf € 3.100,-

Tepel- of tepelhofcorrectie

Vanaf € 1.250,-

Uw vertrouwen, Onze Kwaliteit

Of neem contact op: +31 (0)43 601 495 8

MA – VR                       09:00 – 18:00

Drs. Roger Kroll

MD, Arts-Directeur

Wilt u meer weten over andere behandelingen?

Lovely cute good-looking sweet gorgeous nice stunning adorable lady with naked shoulders she isolated on pastel beige background with copy space for text look at camera touch her cheek by hand (Lovely cute good-looking sweet gorgeous nice stunning)