Voor een Cupmaat dat bij U past
Lipofilling van de borsten

Wanneer Lipofilling?

Sinds een 20-tal jaar worden vetinjecties gebruikt om zones in het lichaam waar een volumetekort bestaat te corrigeren. Deze techniek, lipofilling, kan bij Lipocentrum Maastricht gebruikt worden in het gelaat, borsten en billen, maar ook op allerlei andere plaatsen in het lichaam. Lipofilling kan ook worden ingezet om weefsel van bijvoorbeeld littekens en brandwonden te versoepelen.

Het is de unieke manier om onderlinge verhoudingen van het lichaam naar wens aan te passen en geeft een natuurlijk resultaat omdat er alleen met uw lichaams eigen vet wordt gewerkt. Lipofilling is kort gezegd het wegnemen van lichaamsvetcellen die vervolgens wordt gezuiverd en teruggeplaatst onder de huid om contour, volume en huidkwaliteitverbetering op celniveau te creëren. Het volumeverlies dat optreed naarmate je ouder wordt, word met eigen vet middels deze methode gecorrigeerd met een natuurlijk eindresultaat.

Deze methode is volkomen veilig en levert een langdurig resultaat op.

Met lipofilling halen wij vet weg van een donorgebied in het lichaam (bijvoorbeeld buik, heupen of dijen) en brengen dat in de borsten terug (receptorgebied).

De voordelen van deze methoden voor een borstvergroting zijn duidelijk: je gebruikt geen vreemd materiaal, je krijgt eigenlijk twee operaties voor de prijs van één (een borstvergroting en een liposuctie samen), en het uiteindelijke resultaat blijft goed je hele leven lang. Bovendien krijg je op deze manier borsten die heel natuurlijk aanvoelen en uitzien. Het uiteindelijke resultaat ontwikkeld, stabiliseert zich 4 a 6 maanden na de 

ingreep. De ingebrachte hoeveelheid tijdens de behandeling slinkt altijd nog iets omdat gemiddeld  70 tot 80 % van de ingebrachte vetcellen overleven. Soms kan een tweede sessie lipofilling nodig zijn om het gewenste volume te verkrijgen. 

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van de behandeling

Tijdens het eerste consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een liposculptuur en lipofilling behandeling en of er geen contra-indicaties zijn (bijvoorbeeld een verhoogd risico op trombose). De arts zal bepalen of en hoeveel vet er verwijderd kan worden en of u een geschikte kandidaat bent voor lipofilling. Hij bekijkt ook op welke plekken een liposculptuur moet gebeuren voor een zo mooi mogelijk resultaat van de lipofilling te behalen. Tevens komt aan de orde welk resultaat u mag verwachten. U arts zal u adviseren of een of twee lipofilling nodig zijn om het gewenste eindresultaat te verkrijgen. De arts zal vragen naar uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. Ook komen de risico’s en de nazorg aan de orde.

U krijgt preoperatief een voorschrift voor een antibiotica kuur gedurende een week, welke dient als dekking over de ingreep. Voorts een antiseptische jodiumhoudende zeep waarmee u zich reinigt de dag voor, en de ochtend voor de ingreep. 

Voor de ingreep zal de arts de te behandelen gebieden nauwkeurig aftekenen, en worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. Met een fijne canule wordt de tumescente verdovingsvloeistof ingebracht. Zodra de verdoving werkt, worden de incisies gemaakt. Wij hanteren de “Vibro”-liposculptuur waarbij gebruik gemaakt wordt van een vibrerende canule. Hierdoor worden de vetcellen vloeibaar gemaakt, en kan het vet makkelijk (met weinig zuigkracht)  worden verwijdert zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Met als resultaat een lifting van de huid, dit door combinatie met de elastische panty. De duur van een ingreep varieert tussen 3 tot 3,5 uur. 

Alleen levende vetcellen, die nadat zij zijn ingebracht op de plek van bestemming opnieuw bloed krijgen  blijven leven en moeten dan ook met grote precisie worden behandeld en zo snel mogelijk worden ingebracht. De levende vetcellen worden op die reden druppelsgewijs gelijkmatig verdeeld met een zeer dunne canule ingebracht op de van te voren gemarkeerde gebieden. Op deze manier blijft minimaal 70 – 80 % van de vetcellen leven, mits er dus op de plek van bestemming voldoende bloedvoorziening is. De beperkende factor is dus niet of u genoeg vetcellen ter beschikking heeft om te verplaatsen, maar of er op de plek van bestemming voldoende bloedvaatjes beschikbaar zijn om de ingebrachte cellen in leven te houden. Bovendien mag de druk in het donorgebied niet te hoog oplopen omdat dit tot necrose van het geïnfiltreerde vet zal leiden.

Na de ingreep:

Na de behandeling worden de kleine incisies afgedekt met een doorzichtige hechtpleister. Na een week worden de pleisters verwijderd tijdens de eerste controle. De incisies zijn zo klein dat er geen zichtbare littekens overblijven. U krijgt een elastische, comprimerende panty welke u gedurende 6 weken, dag en nacht moet dragen. Maandverband word over de panty met tape aangebracht om lekkage tegen te gaan. U zult na de behandeling nog tot de volgende ochtend last hebben van nalekken. Tijdens de behandeling wordt namelijk niet alle tumescente vloeistof verwijderd en er kan ook wat wondvocht naar buiten komen. Het maandverband dient u ten laatste de volgende ochtend te verwijderen. Na de behandeling kunt u gewoon naar huis, maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Napijn en herstel:

Het verdovende effect van de tumescent vloeistof werkt nog een paar uur door. Voor het ongemak na de behandeling, veroorzaakt door de bloeduitstortingen en de stijfheid, volstaat een lichte pijnstiller als paracetamol of ibuprofen. Het behandelde gebied is de eerste week gevoelig. Ook is het belangrijk voorzichtig in beweging te blijven. Douchen (baden na 10 dagen) kunt u de eerste dag na de ingreep, s’avonds met de panty aan. De zwellingen verdwijnen meestal binnen vier weken. De meeste mensen gaan na enkele dagen tot een week weer aan het werk, sommige zelfs eerder bij zittend werk.

Dankzij de verfijnde techniek die wij bij Lipocentrum Maastricht hanteren komen complicaties zelden voor. Complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloeduitstortingen, infecties, gevoelloosheid (tijdelijk), slechte wondgenezing en een allergische reactie. Een andere complicatie waarop overigens na elke chirurgische ingreep is de kans op trombose. Daarom word regelmatig bewegen of in beweging blijven aanbevolen.

Direct na de behandeling ziet u weinig verschil met de oude situatie. Het behandelde gebied is gezwollen. Na enkele dagen is al een mooie verbetering van de vormen van het lichaam te zien. Het duurt vaak vier weken voordat de zwelling is weggetrokken en de eerste resultaten zichtbaar zijn. Het definitieve resultaat kan pas na zes tot twaalf maanden worden beoordeeld. In die periode past de huid zich aan an de nieuwe contour en word hierdoor als het ware gelift. Na twaalf maanden komt u op eindcontrole waarbij eindfoto’s worden gemaakt.

Behandelingen en Prijzen

Vanaf

Vanaf € 2.500,- 

Uw vertrouwen, Onze Kwaliteit

Of neem contact op: +31 (0)43 601 495 8

MA – VR                       09:00 – 18:00

Drs. Roger Kroll

MD, Arts-Directeur

Wilt u meer weten over andere behandelingen?

Lovely cute good-looking sweet gorgeous nice stunning adorable lady with naked shoulders she isolated on pastel beige background with copy space for text look at camera touch her cheek by hand (Lovely cute good-looking sweet gorgeous nice stunning)