Voor een gezicht dat bij u past
Laser Resurfacing

Wanneer laser resurfacing?

Heeft u last van ?

Met de Silk-Touch-Laser, verdwijnen lijntjes en rimpeltjes ter hoogte van het gelaat, de huid van het gelaat wordt daarbij ook gelift. Ook wel Laser Resurfacing genoemd. Deze techniek wordt al vanaf 1996 toegepast. Deze behandeling is in vergelijking met een chemische peeling of dermabrasie de meest effectieve en best gecontroleerde manier om oppervlakkige huidlagen te verwijderen, die door een nieuwe huid word vervangen en daarbij tevens gelift wordt. Na de behandeling is de huid in alle opzichten ‘verjongd’: ze is gladder, soepeler, minder vochtarm, heeft fijnere poriën en is beter van teint.

Bij de CO2-laser richt het specifieke laserlicht (10.600 nanometer) zich op het vocht in de huid. De  lasermethode zorgt ervoor dat de energie van de CO2-laser het vocht in de huid verdampt en haarfijne gangen maakt in de vorm een raster. Deze geavanceerde techniek zorgt ervoor dat de ruimte tussen de gangen geen thermische schade ondervindt. Het gezonde weefsel rondom deze ruimtes zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces begint.

Het binnendringen van de laserstraal tot diep in de dermis (lederhuid) zorgt ervoor dat de fibroblasten in de huid de aanmaak van nieuw collageen stimuleren. Het gezonde weefsel helpt in een versneld tempo het beschadigde weefsel te herstellen en zijn oude stevigheid weer terug te geven. Hierdoor is de herstelperiode erg kort.

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van een halscorrectie

Tijdens het consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor Laser Resurfacing. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan u verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn, zoals bijvoorbeeld een facelift of het inspuiten van een filler. Verder komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft, de mogelijke risico’s en de nazorg.

U krijgt preoperatief een voorschrift voor een antibiotica kuur gedurende twee weken, een antivirale kuur gedurende twee weken, een antiseptische zalf en een voorschrift voor een speciaal verband welke gedurende een drietal dagen postoperatief aanblijft.

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. In de oppervlakkige huidlagen bevinden zich rimpels en ouderdomsvlekken. Het infrarode (dus warme) licht uit de CO2 Laser wordt door het vocht in de huid geabsorbeerd. Hierdoor verdampt het behandelde huidlaagje en blijft er slechts een grijzig laagje stof over dat met een gaasje voorzichtig wordt weggeveegd. Wat overblijft is vergelijkbaar met een oppervlakkige vervelling. Lijntjes en rimpels zijn afgevlakt en daardoor minder zichtbaar, ouderdomsvlekken zijn meestal compleet verdwenen. Omdat de laser computergestuurd is, kan er tot op tienden van millimeters nauwkeurig worden gewerkt. Zo is er geen kans dat er te veel huid wordt verwijderd. Indien nodig kan de arts een tweede of zelfs derde flinterdun laagje laten verdampen.

Bij laser resurfacing komt geen bloed te pas omdat de haarvaatjes door de warmte meteen  worden dichtgeschroeid. Een positief bijkomend effect van de behandeling is dat het onderliggende bindweefsel krimpt waardoor het gelaat een strakker aanzien krijgt.

De behandeling wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Hiervoor wordt het te behandelen gebied geïnjecteerd met een verdovingsvloeistof. Veel mensen ervaren dit als het meest onaangenaam. Indien geïndiceerd kan deze behandeling onder sedatie narcose uitgevoerd worden.

Meteen na de ingreep wordt het behandelde gebied bedekt met een speciaal Hydro-fiber verband. Dit verband blijft gedurende drie dagen aan, en zorgt voor een betere, ongestoorde wondheling, waarbij het schrijnende gevoel verdwijnt en de kans op infecties worden vermindert. De derde dag wordt het verband verwijdert en gaat u door met een antiseptische (Flammazine) zalf. Deze zalf moet u om de vijf uur vervangen tot dag veertien. Na veertien dagen kunt u met foundation camoufleren en adviseren wij NIVEA (blikk: blauwe doos) om de huid te hydrateren en het trekkerige gevoel te minderen. De genezing is dan al bijna voltooid. De zwelling van de huid verdwijnt geleidelijk, de roodheid kan echter nog een aantal maanden blijven.

De napijn is voor elke cliënt anders. Meestal volstaat een Paracetamol. De herstelperiode verloopt verder pijnloos. Gedurende een tot twee weken bent u niet toonbaar en kunt u niet werken of aan sociale activiteiten deelnemen. Ook mag de kwetsbare nieuwe huid de eerste maanden niet worden blootgesteld aan de zon. Na die tijd moet u voortaan een goede beschermende zonnecrème (SPF > 30) gebruiken.

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%. Als gevolg hiervan kan een verdieping van het wondbed ontstaan welke tot een verlittekening kan leiden. Een laserbehandeling maakt de huid altijd een teint lichter. Deze lichte ontkleuring kan enkele jaren blijven bestaan. Bij een sterk gepigmenteerde huid is een gedeeltelijke Laser Resurfacing niet aan te bevelen. Donkere mensen gaan tijdelijk door een periode van hyperpigmentatie (donker verkleuring) waar blanke mensen tijdelijk door een periode van roodheid (hyperemie) gaan. De arts zal bij een consult altijd kijken naar het risico van pigmentstoornissen. Ook kan een langdurige roodheid optreden en een trekkend gevoel aan de oogleden.

Het resultaat van CO2 Laser Resurfacing is een mooie gladde en strakkere huid die minder vochtarm is en een betere teint heeft. In het algemeen blijft bij een goede huidverzorging het resultaat vijf tot tien jaar zichtbaar. Het is wel belangrijk om te proberen het ontstaan van nieuwe rimpels en lijntjes te voorkomen. Roken bijvoorbeeld veroorzaakt op den duur verticale rimpeltjes op de bovenlip. Ook als u te veel in de zon komt zonder goede bescherming, zal het effect van een Laser Resurfacing snel verdwenen zijn. Deze ingreep is alleen bedoeld om het huidoppervlak een beter aanzien te geven. Voor een correctie van de gezichtscontour is een facelift de aangewezen behandeling. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Behandelingen en Prijzen

Littekens

Vanaf € 340,- 

Bovenlip

Vanaf € 800,-

CO2 Laser-resurfacing van de boven- of onder oogleden

Vanaf € 800,- 

CO2 Laser-resurfacing boven en onder oogleden

Vanaf € 1.200,-

Rondom de mond

Vanaf € 1.200,-

Wangen

Vanaf € 1.200,-

Voorhoofd

Vanaf € 1.200,- 

Gelaat (full face)

Vanaf € 3.000,-

Uw vertrouwen, Onze Kwaliteit

Of neem contact op: +31 (0)43 601 495 8

MA – VR                       09:00 – 18:00

Veelgestelde Vragen

Laser skin resurfacing is een gezicht verjonging procedure die de buitenste laag van de huid verwijdert, waardoor nieuwe huidcellen kunnen groeien. Na de behandeling geeft het een strakkere en verfrissende blik.

IPL Skin Resurfacing staat voor “Intense Pulsed Light” Skin Resurfacing, ook wel bekend als een fotofacial. Dit is een huidbehandeling die niet chirurgisch is. Het verbetert de kleur en de textuur van uw huid. Het herstelt schade veroorzaakt door blootstelling aan de zon en leeftijd. De intense golflengtes stimuleren de huid om te regenereren terwijl de productie van collageen wordt verhoogd. Na de behandeling heeft u een gladdere en gezondere huid.

Het verschil tussen de twee is dat de IPL huid resurfacing behandeling maakt gebruik van een breed spectrum licht dat bestaat uit een reeks van hoge intensiteit. Het licht gaat door verschillende huidlagen in een keer, gericht op alleen de ongewenste cellen. Dit verbetert op zijn beurt de gezondheid van uw huid, samen met zijn textuur, kwaliteit en zijn kleur. Omdat het door verscheidene lagen van huid gaat, kan het leeftijdsvlekken, sproeten, vlekkerig, en ongewenste zichtbare aders en haarvaten behandelen. Terwijl de laser huid het weer opduiken behandeling gebruikt een laserstraal die de buitenlagen van de huid richt. Deze methode verwijdert de huid die nieuwe huid toestaat om het te vervangen, die een vlotte, zelfs en verse verschijning geven.

U zult al na drie tot zes maanden merkbare resultaten zien!

Vermijd het aanbrengen van make-up gedurende ten minste twee weken. De huid kan nog rood zijn gedurende enkele weken na de behandeling.

De ervaring hangt af van persoon tot persoon en hun pijntolerantie. Sommige patiënten vinden de procedure pijnlijk, terwijl anderen slechts een licht ongemak ervaren.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel behandelingen nodig zijn om het gewenste uiterlijk te bereiken. Het aantal hangt af van de ernst van de huid. Mensen met lichte tekenen van veroudering hebben normaal gesproken één behandeling nodig, maar patiënten met ernstiger gebreken hebben meerdere behandelingen nodig. Neem contact met ons op voor een consult om een schatting te krijgen.

Door de technologie die we hier bij Lipocentrum Maastricht gebruiken en de expertise van onze arts, is er weinig tot geen risico op huidbeschadiging door deze procedure.

Zoals bij elke procedure, kunnen ook deze behandelingen milde bijwerkingen hebben. Deze omvatten roodheid en zwelling in het behandelde gebied. De roodheid kan intens zijn en het kan een paar maanden duren voordat deze volledig is verdwenen.

Drs. Roger Kroll

MD, Arts-Directeur

Wilt u meer weten over andere behandelingen?