Voor een figuur waar u blij van wordt
Liposculptuur/ Liposuctie

Wanneer liposculptuur?

Heeft u last van

Heeft u last van storende vetophopingen, is u lichaam niet meer in balans en heeft u het gevoel  u lichaam het liefst zoveel mogelijk te willen verstoppen? Veel mensen willen graag gewicht verliezen voor een mooi en harmonieus lichaam. Gezonde voeding en sporten helpen daar bij. Soms lijkt geen enkel dieet of sportregime het gewenste resultaat te geven. Of bent u misschien op uw ideaal gewicht, u eet gezond en sport regelmatig maar de vetophopingen op ongewenste plekken blijven.

Een Liposculptuur, de meer verfijnde vorm van liposuctie is dan de oplossing om storende vetophopingen blijvend te verwijderen, u figuur te verbeteren en u lichaam weer in balans te brengen. Bij vrouwen zijn de vetophopingen rond de heupen, taille, buik, maag  bovenbenen en bovenarmen te vinden. Bij mannen zitten de vetophopingen op de heupen (lovehandles), buik, maag, borst en halsstreek. De vetophopingen zijn ook op andere plaatsen te vinden, zoals de kuiten, enkels, knieën, rug, bh-bandjes, oksels, onderkin, kaaklijn en de billen.

De zogenaamde Tumescente Liposculpture (onder plaatselijke verdoving) is een ingreep waarbij wij met een speciaal systeem het overtollige lichaamsvet verwijderen/wegzuigen. Met deze methode wordt het weefsel minder beschadigd, het vet wordt doelgericht en blijvend verwijdert.

Zo behalen wij altijd het beste resultaat en u krijgt het lichaam dat bij u past.

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van liposculptuur

Tijdens het consultatiegesprek beoordeelt de arts de storende vetophopingen op uw lichaam. Alle in’s en out’s van de liposculptuur-behandling worden besproken en uw vragen worden beantwoord. Uw wensen en de mogelijkheden staan hierbij centraal.

Vervolgens voert de arts een medisch onderzoek uit. Ook stelt hij vragen over uw algemene gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. U krijgt informatie over hoe het traject eruit zal gaan zien, informatie over de tijdsplanning, de kosten en nazorg. U krijgt een behandelplan/afspraak en informatie mee naar huis.

Voorafgaand aan de behandeling worden de te behandelen lichaamsdelen zorgvuldig afgetekend. Er worden foto’s voor u medisch dossier gemaakt. Daarna wordt u onder plaatselijke verdoving gebracht, de hoeveelheid is afhankelijk van het gebied en de omvang van de behandeling. Met een tumescente vloeistof spuit de arts het onderhuidse vet op, waardoor het emulgeert wordt. Daarna wordt het vet met behulp van een smalle, vibrerende canule gefragmenteerd en weggezogen.

Na de ingreep moet de huid goed worden ondersteund, waardoor deze met de onderliggende weefsels gelijkmatig kan fibroseren (vasthechten). Daarom draagt u zes weken lang, dag en nacht een zogenaamde drukpanty/liposuctiebroek Deze drukt uw opperhuid goed tegen de onderste huidlagen aan en beperkt de zwellingen tot een minimum.

De eerste 12 tot 24 uur na de operatie kan er wondvocht uit de wonden komen. Na 24 uur kunt u gewoon weer douchen, maar dan wel met de drukpanty aan.  De eerste week na de operatie zult u rustig aan moeten doen, maar desondanks geeft beweging de beste genezing (wandelen en fietsen per direct, zwemmen vanaf 2 weken na de ingreep). De eerste 8 weken is intensief sporten zoals fitnessen/powerplate echter sterk af te raden.

Na 24 uur zult u een spierpijnachtig gevoel hebben. Het begin van elke beweging kan pijnlijk zijn in de rotatie van de beweging verdwijnt de last. Dit zal een á  twee weken aan kunnen houden. zijn de behandelde lichaamsdelen en een beetje stijf. De huid kan verdoofd aanvoelen, dit gevoel komt door de zwelling en verdwijnt echter vanzelf. Als na 8 dagen de hechtpleisters worden verwijderd, zult u zien dat de littekens bijzonder klein en onopvallend zijn. Aanvankelijk zijn zij nog wat rood gekleurd, maar op den duur worden ze vrijwel onzichtbaar.

Bij elke operatie kan een infectie of nabloeding voorkomen. Bij liposculptuur is deze kans bijzonder klein.

Liposuctie/ liposculpture is geen alternatief voor het verliezen van overtollige kilo’s lichaamsgewicht. De methode is voor mensen bedoeld die kampen met vetophopingen op specifieke plaatsen die moeilijk te verminderen zijn met behulp van een dieet of lichamelijke oefeningen. Voor het welslagen van liposculpture moet de huid een zekere mate van elasticiteit hebben. Naarmate u ouder wordt, neemt de veerkracht van de huid af. Toch zijn met de Vibro-liposculptuur, ook als u wat ouder bent, goede resultaten te bereiken, de huid krijgt zelfs een lifting met deze methode.

U kunt al snel na de behandeling de nieuwe contouren van uw lichaam bewonderen, desondanks duurt het tot twaalf maanden voordat het uiteindelijke resultaat is bereikt. U heeft een nieuw figuur u kleren passen weer, u beweegt beter en voelt zich ook beter nu het overtollige vet verwijdert is. Om ervoor te zorgen, dat de behandeling een blijvend resultaat heeft is een gezonde, evenwichtige voeding en regelmatig bewegen van groot belang.

Behandelingen en Prijzen

Dubbele kin, hals en kaakcontour

Vanaf € 1.250,-

Bovenarmen dorsaal

Vanaf € 1.250,- 

Bovenarmen anterior

Vanaf € 1.250,- 

Onderarm totaal

Vanaf € 1.250,- 

Borsten

Vanaf € 1.250,-

Maag

Vanaf € 1.250,- 

Abdomen (onderbuik)

Vanaf € 1.250,- 

Taille/Flanken

Vanaf € 1.250,- 

Onderrug

Vanaf € 1.250,-

Bovenrug

Vanaf € 1.250,- 

BH Bandjes/Axilair

Vanaf € 1.250,- 

Binnenkant knieën

Vanaf € 1.250,- 

Knieën rondom (behalve knieën intern)

Vanaf € 1.250,-

Dijen intern

Vanaf € 1.250,- 

Dijen extern (rijbroek)

Vanaf € 1.250,- 

Billen/Bilplooien

Vanaf € 1.250,- 

Lipofilling

Vanaf € 2.500,-

De derde locatie op dezelfde dag

Vanaf € 1.150,- 

Uw vertrouwen, Onze Kwaliteit

Of neem contact op: +31 (0)43 601 495 8

MA – VR                       09:00 – 18:00

Drs. Roger Kroll

MD, Arts-Directeur

Drs. Kroll heeft vele jaren ervaring met het behandelen van lipoedeem. Hij ontwikkelde een duurzaam effectieve methode en aanpak. Dankzij deze methode kunnen duizenden vrouwen eindelijk weer leven zonder pijn en meestal zonder het dragen van compressiekledij. De Patiënt voelt zich lichter, verlost van pijnlijk drukgevoel, kan weer beter bewegen (trappen lopen, wandelen ect.). Bovendien is er een duidelijk, esthetische vooruitgang en herwint de patiënte een stukje van haar vrouwelijkheid. Zij begint een nieuw leven met meer zelfvertrouwen en levenskwaliteit.

Veelgestelde Vragen

Liposculptuur heeft veel weg van liposuctie. Liposuctie verwijdert het vet van ongewenste vetophopingen. Dit omvat de heupen, taille, buik, dijen en bovenarmen bij vrouwen en de heupen (love handles), buik, maag, borst en nek bij mannen. Bij liposculptuur wordt niet alleen het ongewenste vet verwijderd, maar wordt ook uw figuur verbeterd en opnieuw vormgegeven en worden de contouren op de juiste plaatsen aangebracht. 

Het type liposuctie dat bij Lipocentrum Maastricht wordt uitgevoerd is Tumescent Vibro-liposculptuur. Dit is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van plaatselijke verdoving in plaats van algehele anesthesie, op deze manier bent u gedurende de gehele procedure bij bewustzijn. Plaatselijke verdoving is een stuk veiliger en in vergelijking met algehele anesthesie zijn er een stuk minder complicaties. Tumescente vloeistof wordt toegediend in de vetlaag en om te helpen bij het gemakkelijk verwijderen. Nadat er voldoende opzwellende vloeistof in het gewenste gebied is gebracht, gebruikt de arts een vibrerende canule met een heen-en-weergaande beweging om het vet te verwijderen en weg te zuigen.

De procedure wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De verdoving duurt ongeveer 24 uur na de operatie. Hierdoor kunt u snel herstellen zonder te hoeven overnachten. Bovendien biedt plaatselijke verdoving u de veiligste methode en de minste postoperatieve pijn, terwijl u toch het meest zuivere vet kunt verwijderen.

Veel mensen denken dat liposuctie een gewichtsverliesbehandeling is, maar dit is niet waar. Liposuctie is een vetverwijderingsprocedure waarbij moeilijk, hardnekkig vet wordt verwijderd dat niet gemakkelijk met diëten en lichaamsbeweging verloren gaat.

Ja! Het is mogelijk om uw vet te hergebruiken voor het verbeteren en het toevoegen van volume aan gebieden die ontbreken. Deze procedure wordt lipofilling genoemd. Wij doen lipofilling in het gezicht, op de borsten, op de billen en ook op andere plaatsen.

De beste manier waarop u zich op de ingreep kunt voorbereiden is iemand mee te nemen die u na de ingreep kan verzorgen en die u na afloop naar huis kan brengen. U moet ervoor zorgen dat u een week voor en een week na de ingreep geen bloedverdunners inneemt. Dit geldt ook voor aspirine. Voorafgaand aan de operatie krijgt u een recept voor een antibioticakuur van een week. Dit is om mogelijke infecties te voorkomen. U begint de antibioticakuur de dag voor de operatie in te nemen, ’s morgens (drie keer per dag: ’s morgens, ’s middags en ’s avonds – 1/2 uur na het eten) tot de kuur is afgelopen. Bovendien krijgt u een antiseptische zeep om uzelf de dag voor en de ochtend van de operatie mee schoon te maken. Arnica (bv. Glubuli C200) mag u gedurende +/- twee weken voor de ingreep innemen.

 • Neem geen bloedverdunnende medicatie één week voor de ingreep, dit geldt ook voor Aspirine.
 • Laat u niet zelf naar de operatie brengen, maar laat u door iemand brengen en halen.
 • Draag geen strakke, ongemakkelijke kleding voor de operatie. U moet zich zo comfortabel mogelijk voelen, vooral voor na de operatie.
 • Vermijd in ieder geval roken

Aangezien u wakker zult zijn tijdens de ingreep, is het een goed idee om uw koptelefoon en telefoon mee te nemen, zodat u naar muziek kunt luisteren.

Voor de ingreep zelf is het belangrijk dat u het volgende meeneemt:

 • 3 grote handdoeken, 3 kleine handdoeken, 1 washandje.
 • Een goedkope, (echt grote -XXL) nylon panty 40den (geen steunpanty) en eventueel een tweede paar voor de armen.
 • Een grote joggingbroek
 • Een paar badschoenen/slippers of Crocs
 • Een badjas
 • Een grootverpakking (50 stuks) grote (maxi) zwangerschapskussens. Koop de Pelzy Protect (te vinden op Amazon) of Hartmann Samu Plus 56 stuks MAXI
 • Duck-tape of harnas tape (Ex. Koop in de bouwmarkt). Neem GEEN doorzichtige tape of medische tape mee.

Tijdens de chirurgische procedure, reinigen we de gefocuste gebieden met een antiseptische oplossing genaamd jodium. Dit zorgt ervoor dat eventuele bacteriën of ziektekiemen op het huidoppervlak worden gedood voordat de arts begint. De arts maakt dan kleine incisies op de huid waar hij een canule in de vetzak inbrengt die hij vult met tumescente vloeistof om het gebied te verdoven. Zodra de arts klaar is met het inbrengen van de verdoving, begint hij met het verwijderen/afzuigen van het vet.

U krijgt een compressiekledingstuk dat de ontsteking vermindert. U kunt nog tot drie weken zwelling en blauwe plekken verwachten. U kunt zich pijnlijk voelen of een beetje spierpijn hebben, maar dat zou binnen één tot twee weken moeten verdwijnen.

Om ervoor te zorgen dat de huid goed wordt ondersteund en een gelijkmatige genezing wordt verkregen, mag u de eerste week de panty niet uitdoen, u doucht dus met de panty aan. Na een week mag u zonder douchen, maar u moet het 6 weken lang dag en nacht dragen.

U kunt onmiddellijk resultaat zien na de liposuctie, maar er is zwelling en het kost tijd voor de huid om zich aan te passen aan de verandering. Om echt merkbare resultaten te zien, kunt u verwachten dat u ze 3 maanden na de procedure ziet, en na 1 jaar zou u in staat moeten zijn om de definitieve resultaten te zien.

Na een liposuctie komt het verwijderde vet niet terug. Als u echter een ongezonde levensstijl gaat volgen, zal er zich (nieuw) vet gaan ophopen in uw lichaam. Als u een beetje aankomt, zal er niet veel verschil zijn omdat uw lichaam het vet gelijkmatig verdeelt, maar als u behoorlijk wat aankomt, zal er zich ook vet ophopen in de zones die werden behandeld.

Door de techniek die we hier bij Lipocentrum Maastricht gebruiken, zijn de littekens klein en nauwelijks zichtbaar. In het begin zullen ze vurig en opvallend zijn, maar na een paar maanden genezing zullen ze nauwelijks meer te zien zijn. 

De eerste week na de operatie zal u het rustig aan moeten doen. Lichte regelmatige lichaamsbeweging of regelmatige beweging zoals wandelen verbetert echter de bloedcirculatie en helpt zo bij het genezingsproces. Zwemmen mag na twee weken en gedurende de eerste 3 maanden worden intensieve sporten zoals fitness/power-plate, springen, hardlopen sterk afgeraden.

Om een optimaal resultaat te bereiken, moet u blootstelling aan UV-straling, zonnebank- of zonnebank gebruik minstens één jaar vermijden. UV-blootstelling kan ervoor zorgen dat uw littekens donkerder en zichtbaarder worden. Als u zich toch blootstelt aan de zon, zorg er dan voor dat u zonnebrandcrème met een SPF van 50 of hoger gebruikt om uw littekens te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Wilt u meer weten over andere behandelingen?

Girl touching her Face with a brown background