Voor een figuur waar u blij van wordt
Buikwandcorrectie

Wanneer een buikwandcorrectie?

Heeft u last van ?

Met behulp van een buikwandcorrectie (ook wel abdominoplastiek of buikwandplastiek genoemd)  kunnen wij de huid van de buik, welke door verschillende oorzaken slap en uitgerekt kan zijn (Zwangerschappen, gewichtsverlies, veroudering) herstellen. Bevindt het teveel aan huid zich alleen onder de navel, dan kunnen we volstaan met een mini-buikwandcorrectie. Is de buikwand in zijn geheel verslapt, dus ook de huid en de spieren boven de navel, dan is een totale buikwandplastiek de beste oplossing.

Bij deze ingreep wordt het huidoverschot verwijderd en de navel naar boven verplaatst. Het grote litteken loopt dwars over de onderbuik van de ene heup tot aan de buitenkant van de andere heup. Uiteraard doen wij onze uiterste best de littekens zoveel mogelijk binnen de ‘bikini-grens’ te houden. Meestal wordt de navel opnieuw ingehecht, zodat rond de navel ook een litteken ontstaat. Een buikwandplastiek kan u een beduidend plattere en strakkere buik geven.

Vanaf

Het behandeltraject

De stappen van een buikwandcorrectie

Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een buikwandcorrectie en komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg.
De Arts zal vragen naar uw medische achtergrond, welke medicijnen u gebruikt, naar het gebruik van eventuele bloedverdunnende medicijnen welke u minimaal een week voor de behandeling  moet stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

U krijgt preoperatief een voorschrift voor een antibiotica kuur gedurende twee weken, welke dient als dekking over de ingreep. Voorts een antiseptische jodiumhoudende zeep waarmee u zich reinigt de dag voor de ingreep en de ochtend voor de ingreep. Geen bodylotion en/of nagellak voor de ingreep te gebruiken.

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Een buikwandplastiek wordt altijd door een ervaren plastisch chirurg uitgevoerd onder sedatie narcose. De chirurg maakt eerst een licht gebogen horizontale snede boven de schaamheuvel. Van daaruit worden huid en vet tot aan de ribbenboog losgemaakt, terwijl de navel op de onderliggende spierlaag blijft vastzitten. Daarna brengt de chirurg zonodig de uitgerekte buikspieren bij elkaar op de normale plaats. De overtollige huid en het teveel aan vet worden verwijderd en de navel wordt op een nieuwe plaats ingehecht. De behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Na de ingreep wordt de buikhuid verbonden en ligt u met gebogen heupen in bed. Dat is nodig om de spanning op de wondranden te verminderen. Er komen twee slangetjes (drains) uit uw buik om eventueel bloed en/of wondvocht af te voeren. Meestal worden deze drains de dag na de operatie verwijderd.
U mag de kliniek verlaten op het moment dat uw arts dit verantwoord vindt (meestal na een, of anderhalve uur). U mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand regelt die u naar huis kan brengen.

Na de operatie heeft u waarschijnlijk niet veel pijn, maar als het nodig is krijgt u pijnstillers. Indien uw buikspieren opnieuw aan elkaar gezet zijn, kunt u na de operatie pijn en ongemak hebben bij hoesten, lachen en persen.
De eerste twee tot drie weken na de operatie heeft de buikwand nodig om te genezen. U kunt in die tijd het beste rust houden, en mag in ieder geval geen zwaar lichamelijk werk verrichten. Na twee weken kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken en na zes weken kunt u weer zwaarder werk doen en gaan sporten.
De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Door de zon kunnen ze verkleuren en opbollen waardoor ze langer zichtbaar blijven. Hou de littekens bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor (SPF 50).

Complicaties komen dankzij de verfijnde techniek die wij gebruiken gelukkig zelden voor. Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, gevoelloosheid (tijdelijk), slechte wondgenezing en een allergische reactie. Een andere complicatie waarop overigens na elke chirurgische ingreep kans is, is trombose. Daarom word regelmatig bewegen of in beweging blijven aanbevolen.

Meteen na de ingreep is al duidelijk te zien dat uw buik veel platter en strakker is geworden. Het eindresultaat is pas één jaar na de operatie te beoordelen. Ondanks de flinke littekens zijn de meeste mensen heel blij met het resultaat.  Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Uw vertrouwen, Onze Kwaliteit

Of neem contact op: +31 (0)43 601 495 8

MA – VR                       09:00 – 18:00

Drs. Roger Kroll

MD, Arts-Directeur

Wilt u meer weten over andere behandelingen?

Lovely cute good-looking sweet gorgeous nice stunning adorable lady with naked shoulders she isolated on pastel beige background with copy space for text look at camera touch her cheek by hand (Lovely cute good-looking sweet gorgeous nice stunning)